Complementaire geneeskunde

Complementair betekent ‘(tot een geheel) aanvullend’.

Geneeskunde houdt het interdisciplinaire vakgebied in dat ziekten en letsels bestudeert, maar ook de behandeling en preventie ervan. Hierbij horen ook het diagnosticeren van aandoeningen en het omgaan met patiënten.

In onze Praktijk voor Complementeire Geneeskunde willen wij een aanvulling vormen op de diagnostiek en behandelingen bij uw huisarts of specialist. Met natuurlijke geneeswijzen streven we naar ontgifting en reiniging van het lichaam om zo de afweermechanismen en het zelfgenezend vermogen van de mens te activeren.

Behandelmethoden

Biofysische geneeskunde
De apparatuur die wij gebruiken is gebaseerd op de theorie van de Vitalfeld, het energieveld van en rondom ons lichaam. Deze energievelden hebben een regulerende en stimulerende werking. Als er verstoring optreedt, kan dit uiteindelijk tot ziek-zijn leiden. Binnen de biofysische geneeskunde is het streven de verstoorde energievelden op te sporen en te behandelen om het zelfgenezend vermogen weer op gang te brengen.

Orthomoleculaire geneeskunde
Ortho betekent ‘juist’ en moleculair en slaat op de moleculen, kleine stukjes van ons lichaam die nog alle eigenschappen ervan bevat.

Orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van voedingsadvies en eventuele vitamines en voedingssupplementen. Zo kunnen eventueel ontstane tekorten aangevuld worden of aan extra behoeften worden voldaan.

Homeopathie
Homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsprincipe: het gelijke met het gelijkende genezen.

Door het gebruik van homeopathische korrels, druppels of tabletten wordt energetische informatie uit stoffen gegeven aan het lichaam toegevoegd.

Voeding
“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Hippocrates stelde dit ruim 2300 jaar geleden al. Voeding vormt een onmisbare basis voor ieders gezondheid. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen klachten veroorzaken. Nog interessanter is het feit dat gezonde voeding doelgericht kan ingezet worden om tot genezing en gezondheid te komen of vitaliteit te houden.

Photonwave
Photonwave is kleurentherapie, waarbij licht in verschillende frequenties en kleuren wordt ingezet. De behandeling gaat via de ogen: het licht wordt opgevangen door de retina en oogzenuw en stimuleert zo de visuele cortex. Het autonome zenuwstelsel wordt daarbij ook beïnvloed en zo ontstaat een snelle reflexreactie in het lichaam.

ZMR
“Zell und Milieu Revitalisation” is kleurentherapie, waarbij door middel van licht, het meten van hartritme en bepalen van het zuur-base-evenwicht, de stofwisseling wordt bijgestuurd. Bij ziekte is de normale stofwisseling verstoord. Dit houdt in dat onder andere het opnemen van voedingsstoffen, het uitscheiden van afvalstoffen en het reguleren van de energieproductie verstoord worden. Alle cellen in het lichaam zijn hiervoor afhankelijk vaan het omliggende milieu, het losmazige bindweefsel. De ZMR behandeling is erop gericht dit milieu te herstellen en ondersteunen.

MRT
“Matrix Regeneratie Therapie” is een behandeling om het losmazige bindweefsel, de ruimte tussen de cellen te ontgiften. De behandeling bestaat uit massage van het bindweefsel met het MRT-apparaat.